Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ασιατική κρεμμώδης μανιταρόσουπα - Asian style creamy mushroom soup - Chez Jeanne

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μανιτάρια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές τζίντζερ φρεσκοτριμμένο ή 1 ένα κουταλάκι σε σκόνη
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλινο
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
1 τσίλι πιπεριά προαιρετικά
100γρ ρύζι μπασμάτι
αλάτι - πιπέρι

Σουσάμι- φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το ρύζι αλλάζοντας το πολλά νερά. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με χαρτί κουζίνας ή αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το εξωτερικό περίβλημα τους. Κόβουμε σε φέτες και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκομμένα και τριμμένα, εκτός από το σησαμέλαιο, τη σόγια και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Καλύπτουμε με νερό. Όταν μαλακώσουν καλά πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το σησαμέλαιο και τη σόγια. Δοκιμάζουμε το αλάτι, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί και δίνουμε ακόμα μια βράση. Περνάμε από στραγγιστήρι με σήτα, προαιρετικά, για πιο βελούδινο αποτέλεσμα. Δοκιμάζουμε την ποσότητα της σόγιας και του σησαμέλαιου γιατί σε κάθε εταιρία διαφέρει και προσαρμόζουμε στα γούστα μας. Σερβίρουμε με σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι!


Καλή όρεξη!

1 σχόλιο :