Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Χούμους με κόκκινες φακές, καρότα και μπρόκολο ψητό με αστεροειδή γλυκάνισο και σούμακ - Red lentils and carrot hummus, baked broccoli with star anise and sumak - Chez Jeanne


Υλικά για 4 άτομα

για το χούμους

200γρ φακές κόκκινες
200γρ καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά κόλιανδρο σκόνη ή κόκκους
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο ή κόκκους
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές ταχίνι
χυμός από 1- 1 1/2 λεμόνι
ελαιόλαδο-αλάτι-πιπέρι

για το μπρόκολο

1 μπρόκολο 
4-5τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1 λεμόνι 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι σε κόκκους ή φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Το μαρινάρουμε καλά με όλα τα υλικά, από το λεμόνι χρησιμοποιούμε και το χυμό και σε φέτες, τυλίγουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180c μέχρι να μαλακώσει στο σημείο που το προτιμούμε. Τα τελευταία λεπτά αν επιθυμούμε ανοίγουμε τη λαδόκολλα να πάρει λίγο χρώμα.

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φακές. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα. Βράζουμε τις φακές 1-2 λεπτά και πετάμε το νερό. Προσθέτουμε στις φακές όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάζει και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Μόλις είναι έτοιμα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, αλατίζουμε, ρίχνουμε το λεμόνι και το λάδι λίγο λίγο. Χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε βελούδινη υφή και ισορροπημένη γεύση. Περνάμε, προαιρετικά, το μείγμα αν θέλουμε από στραγγιστήρι με σήτα για τελείως κρεμμώδες αποτέλεσμα.
Σερβίρουμε το χούμους με το μπρόκολο και πασπαλίζουμε με σούμακ, λίγο ελαιόλαδο και σπόρους προαιρετικά.


Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου