Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Σαρδέλες παντρεμένες σε γκρεμολάτα ψωμιού -2 Filets of sardines put together with bread gremolata - Chez Jeanne



Υλικά για 1 μερίδα

8 σαρδέλες
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
3-4 κλωνάρια μαϊντανό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

για σερβίρισμα

 πράσινη σαλάτα, ελιές, τοματίνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες, από τα εντόσθια το κεφάλι και με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε ελαφρώς την κοιλιά τους, ανασηκώνουμε τη ραχοκοκαλιά, τραβώντας προς την ουρά και την αφαιρούμε εντελώς ώσπου να έχουμε ένα φιλέτο ολόκληρο της σαρδέλας χωρίς να το κόψουμε στη μέση. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα νερά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο.


Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα τις φέτες ψωμιού μέχρι να αποκτήσουμε τρίμμα ψωμιού. Ψιλοκόβουμε στο χέρι τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Θέλει καλό μαχαίρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα, αλλιώς τα περνάμε κι αυτά ξεχωριστά στο πολυμηχάνημα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τρίμμα ψωμιού, τα μυρωδικά, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, και δυο κουταλιές ελαιόλαδο.


Βγάζουμε τις σαρδέλες από το ψυγείο, τις ενώνουμε από το εσωτερικό μέρος δύο δύο, ρίχνουμε χυμό λεμονιού και τις περνάμε από την γκρεμολάτα μέχρι να καλυφθούν καλά κι από τις δύο πλευρές. Απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, λαδώνουμε ελαφρώς, και ψήνουμε στους 180c στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, τοματίνια κι ελιές ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Πρόταση ποτού

Παγωμένο ούζο
Τσίπουρο
Μπύρες

Λευκό κρασί

Ασύρτικο



Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου