Σάββατο 15 Απριλίου 2017

'Μαγειρίτσα' μανιταριών με σπιτικά αρωματικά σκορδόψωμα - Greek Easter soup with mushrooms and fresh herbs served with homemade herby garlic bread - Chez Jeanne

'Μαγειρίτσα' μανιταριών με σπιτικά αρωματικά σκορδόψωμα - Greek Easter soup with mushrooms and fresh herbs served with homemade herby garlic bread - All rights reserved


Υλικά για 6 άτομα

για τη σούπα

1 κιλό μανιτάρια Porto Bello
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
2-3 κλωνάρια δυόσμο
1 κλωνάρι σέλινο ή 1 μικρή σελινόριζα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
1 1/2 λεμόνι το χυμό του
1 αυγό
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι προαιρετικά
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

για τα σκορδόψωμα

6-8 φέτες ψωμί
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ρίγανη και λίγο θυμάρι
χοντρό αλάτι-κόκκους πιπεριού
τυρί σε φέτες ή τριμμένο, προαιρετικά




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρό καρέ ομοιόμορφα. Ιδρώνουμε καλά σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το λευκό μέρος από τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και  να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, τα σκόρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φρέσκα μυρωδικά και το πράσινο μέρος από το κρεμμυδάκι. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να υπερκαλύπτονται τα υλικά για να έχουμε μια πλούσια σούπα αλλά όχι νερουλή. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30' λεπτά περίπου. 3-4 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200c και απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε στις φέτες. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τυρί. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.




 Αφαιρούμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού σε ένα βαθύ μπολ, να αφρίσει και προσθέτουμε λίγο λίγο ζουμί από τη σούπα. Ενσωματώνουμε προσεκτικά ανακατεύοντας το μείγμα στη σούπα για να μην μας κόψει.


Σερβίρουμε τη σούπα με τα σκορδόψωμα και απολαμβάνουμε!

Καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου