Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Μαριναρισμένα αρνίσια παϊδάκια σε σάλτσα σόγιας, καραμελωμένα σε γλυκιά σάλτσα τσίλι σερβιρισμένα με πατάτες τηγανητές με φλούδα και πράσινη σαλάτα μυρωδικών- Marinated in soy sauce lamb chops, caramelized in sweet chili sauce served with skin on fried potatoes and fresh herby green salad - Chez Jeanne

 Marinated in soy sauce lamb chops, caramelized in sweet chili sauce served with skin on fried potatoes and fresh herby green salad  - All rights reserved

 Υλικά για 4 άτομα

12 παϊδάκια αρνίσια
5 πατάτες
αλάτι πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

για τη μαρινάδα

5-6 κουταλιές σάλτσα σόγιας
3 σκελίδες σκόρδο
1 ρίζα τζίντζερ 50 γρ περίπου
1 κουταλιά κόλιανδρο ξερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο χυμό λεμονιού ή lime

για το γλασάρισμα

6 κουταλιές sweet chili sauce
3 κουταλιές σησαμέλαιο

για τη σαλάτα 

1 μαρούλι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 λεμόνι το χυμό του
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

για το σερβίρισμα
σουσάμι
ρόδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ή μπασίνα ή ταψί ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Το σκόρδο και το τζίντερ ψιλοκομμένα. Βάζουμε μέσα τα παϊδάκια τα ανακατεύουμε καλά και τα κλείνουμε με μεμβράνη. Τα κρατάμε στο ψυγείο για ένα βράδυ ανακατεύοντας 2-3 φορές. Την επομένη τα αφαιρούμε από την μαρινάδα και τα περνάμε από ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης, λάδι κανόλα ή λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε την γλυκιά σάλτσα τσίλι με το σησαμέλαιο. Αφού χρωματισούν καλά από όλες τις πλευρές τα αφαιρούμε σε ένα ταψί, λαμαρίνα, με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο περνάμε το μείγμα για το γλασάρισμα σε όλα τα παϊδάκια. Να έχουν περιθώριο μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 10' λεπτά περίπου για να μείνουν ζουμερά. Όσοι τα προτιμούν καλοψημένα θα τα ψήσουν 15' λεπτά.


Πλένουμε τις πατάτες καλά, και τις τρίβουμε με ένα καθαρό σφουγγάρι. Τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ελαφρώς. Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε σε κρύο νερό και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα, τις αφαιρούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τις αλατοπιπερώνουμε όταν είναι καυτές.

Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβουμε όλα, τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι ή σε ένα βαζάκι ή σέικερ, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Σερβίρουμε τα αρνίσια παϊδάκια με σουσάμι, ρόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σαλάτα και τις τηγανητές πατάτες!

Πρόταση ποτού

Παγωμένες μαύρες μπύρες

Καλή απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου