Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πατατομπιφτέκια με τυρί κρέμα, μουστάρδα, πίτες ολικής άλεσης και πράσινη σαλάτα - Potatoe cakes with cream cheese, mustard, whole wheat pita and green salad - Chez Jeanne



Υλικά για 4 άτομα

για τα μπιφτέκια

5 πατάτες μεσαίες
1 αυγό
2 κουταλιές αλεύρι προαιρετικά
100γρ αρακά
100γρ καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 κλωνάρια μαϊντανό
1 κλωνάρι δυόσμο
2-3 κλωνάρια άνηθο
1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό
αλάτι-πιπέρι

για τις πίτες

300γρ αλεύρι ολικής άλεσης
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ νερό
1 κουταλάκι μαγιά ξερή
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

για το σερβίρισμα

μαρούλι, τομάτα, αγγούρι, τυρί κρέμα και μουστάρδα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο το νερό, να είναι χλιαρό και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για τις πίτες. Δημιουργούμε μια ομοιόμορφη ζύμη, σκεπάζουμε κι αφήνουμε για μια ώρα περίπου.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως αλλά να μην λιώσουν. Τις κρυώνουμε με κρύο νερό, τις στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε. 


Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το αλεύρι για το τέλος, γιατί ίσως να μη χρειαστεί, αν τα μπιφτέκια μας πλάθονται και στέκονται. Απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 180c μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε τη ζύμη στα τέσσερα και ανοίγουμε με ένα πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτές πιτούλες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τες δύο φορές από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στο φούρνο λαδώνοντας τες απλά βγαίνουν λίγο πιο σκληρές.

Αλείφουμε τις πίτες με τυρί κρέμα, μουστάρδα και τα μπιφτέκια. Πλένουμε τα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε τη σαλάτα με λάδι και ξύδι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τις πίτες.

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου