Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Τηγανίτες μελιτζάνας με κόκκινη πιπεριά, βασιλικό και ντομάτα σερβιρισμένες με γιαούρτι και πράσινη σαλάτα - Aubergine fritters with red pepper, tomato and basil served with yogurt and green salad - Chez Jeanne


Υλικά για 20 τηγανίτες

3 μελιτζάνες μέτριες
2 πιπεριές κόκκινες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
1 ντομάτα μέτρια
8-10 φύλλα βασιλικού
1/2 κουταλάκι ξύδι
1 αυγό
150γρ περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο

τυρί φέτα ή μανούρι ή μοτσαρέλα προαιρετικά

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας και γιαούρτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας μικρές ρίγες φλούδας προαιρετικά. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ξεσποριάζουμε. Ξεσποριάζουμε και τις πιπεριές. Περνάμε όλα τα υλικά μας από το πολυκοπτικό μηχάνημα, λίγα λίγα χωρίς να τα παραχτυπήσουμε και βγάλουν πολύ υγρασία. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και ψιλοκόβουμε τέλος το βασιλικό και το τυρί. Ανακατεύουμε το μείγμα με το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι να έχουμε ένα πολτό, όχι πολύ νερουλό αλλά όχι και τελείως σφιχτό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και δοκιμάζουμε το μείγμα. Αφήνουμε να ψηθεί καλά σε δυνατή στην αρχή φωτιά που χαμηλώνουμε σε μέτρια μόλις ξεκολλήσει η τηγανίτα και μπορέσουμε να την γυρίσουμε από την άλλη πλευρά. Αν δεν μας διαλύεται το μείγμα μας είναι εντάξει, αν διαλύεται συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι και ξαναδοκιμάζουμε. Ψήνουμε 3-4 τηγανίτες τη φορά και έχουμε το νου μας να τις γυρίσουμε χωρίς να καούν. Αφού κάψει καλά το λάδι μας στην αρχή μετά τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό και απευθείας σε πιάτο για να μην μαλακώσουν.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα τις αρεσκείας μας μαρούλι, ρόκα ή μεσκλάν, μια ελαφριά βινεγκρέτ και λίγο γιαούρτι!


Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου