Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Easy 6 - Γεμιστά ψωμάκια φέτας - Stuffed feta bread

Υλικά για 10 - 12 ψωμάκια

400γρ περίπου αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή ή 20γρ φρέσκια
1 αυγό
25γρ βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150γρ φέτα

Βασικά υλικά 

αλατοπίπερο
150γρ νερό
μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό σε θερμοκρασία που να μπορούμε να βυθίσουμε το χέρι μας μέσα. Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το μετρημένο αλεύρι όσο να δημιουργήσουμε ένα χυλό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μια μεγάλη μπασίνα ή μπολ να φουσκώσει για μερικά λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και ζυμώνουμε. Ελέγχουμε το αλεύρι, ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα το αλεύρι. Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και το λάδι και ζυμώνουμε καλά για μερικά λεπτά μέχρι να έχουμε ομοιόμορφη απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεβράνη και μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, γεμίζουμε με τη φέτα τριμμένη ή σε κύβους , ανάλογα την προτίμηση, κλείνουμε καλά τη ζύμη στο κέντρο και αφήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί να φουσκώσουν για ένα τέταρτο με μισή ώρα. Ψήνουμε στους 200c σε προθερμασμένο φούρνο, αφού τα βρέξουμε με νερό καλά σε όλη την επιφάνεια τους. Μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγό διαλυμένο με λίγο νερό για περισσότερο χρώμα. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με αλλαντικά, τυριά, τομάτες ξεσποριασμένες, μυρωδικά και ότι άλλο επιθυμούμε.

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου