Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Easy 6- Baba Ganush- Λίβανος - Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι


Υλικά

3 μελιτζάνες
2 κουταλιές ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι το χυμό του
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο όσο χρειαστεί για να γίνει κρεμμώδης
αλάτι-πιπέρι

Προαιρετικά
Δύο κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο και λίγο σουμάκ

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στους 200c σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή στη σχάρα, για πιο καπνιστή γεύση, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Βάζουμε το ταχίνι με το σκόρδο και το λεμόνι στο πολυκοπτικό μηχάνημα μαζί με τις μελιτζάνες. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και προσθέτουμε το λάδι σταδιακά χτυπώντας το μείγμα για πιο λείο αποτέλεσμα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προαιρετικά με αραβικές πίτες που θα βρείτε τη συνταγή σε πολλές άλλες συνταγές μου. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμες αραβικές πίτες σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο τις δίνουμε λίγο χρώμα και από τις δυό πλευρές και σερβίρουμε. Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά δίνουμε λίγο χρώμα στο σουσάμι ανακατεύοντας διαρκώς. Πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι και το σουμάκ. Μπορεί να αποτελέσει ένα πεντανόστιμο ορεκτικό σε ένα γεύμα ή σαν συνοδευτικό για φαλάφελ, άλλες χορτοφαγικές αλλά και κρεατοφαγικές συνταγές!


Καλή απόλαυση!
شهية جيدة

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου