Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Ταμπουλέ με αβοκάντο και καλαμπόκι - Avocado and sweet corn tabbouleh - C.J.


Υλικά για μια σαλάτα

100 γρ πλιγούρι ή αραβικό κους-κους
1/2 αβοκάντο
1 καλαμπόκι
1 αγγούρι
1 ντομάτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λάιμ ή λεμόνι το χυμό του
αλάτι-πιπέρι

Προαιρετικά

1/3 κουταλάκι σουμάκ

Εκτέλεση

Βράζουμε το καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε με ένα μαχαίρι κάθετα να πάρουμε μόνο τα σπόρια του καλαμποκιού και όχι το κοτσάνι. Βράζουμε διακόσια ml νερό, αλατίζουμε ελαφρώς και αφήνουμε εκτός φωτιά με το πλιγούρι ή το κους-κους καλυμμένα μέχρι να φουσκώσουν και να πιουν όλο το νερό. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά . Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό από το λάιμ ή το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, περιχύνουμε με το λαδολέμονο ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου