Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Σαλάτα με αβοκάντο, κοτόπουλο, ντοματίνια και αγγούρι με σάλτσα γιαουρτιού - Avocado, chicken, small tomatoes, cucumber and yoghurt sauce - Chez Jeanne


Υλικά για μια σαλάτα

για το κοτόπουλο

1 στήθος κοτόπουλου ή αν έχει απομείνει κοτόπουλο από προηγούμενο πιάτο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη προαιρετικά
αλάτι πιπέρι

για τη σαλάτα

1/2 αβοκάντο
1 αγγούρι
10 ντοματίνια ή μια ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
10 φύλλα δυόσμου

για τη σάλτσα

3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι το χυμό του ή 1 λάιμ
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι σουμάκ
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Αν έχουμε κοτόπουλο που περίσσεψε από προηγούμενη συνταγή το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε καρέ. Αν δεν έχουμε, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές και το τελειώνουμε στο φούρνο στους 180c σε προθερμασμένο φούρνο για 20' περίπου. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο και το κόβουμε σε καρέ.
Πλένουμε και κόβουμε σε ίσα καρέ και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι, με το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τέλος το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου