Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Easy 6 - Ταμπουλέ με μπρόκολο σοτέ, φέτα, λιναρόσπορο, άνηθο και ξύσμα λεμονιού - Tabbouleh with sauteed broccoli, feta, flax seeds, lemon zest and dill


Υλικά για μια σαλάτα

100γρ πλιγούρι
200γρ μπρόκολο
100γρ φέτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
40γρ λιναρόσπορο σπασμένο ή κουκουνάρι

Βασικά υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Προαιρετικά
1 σκελίδα σκόρδο




Εκτέλεση
Βράζουμε το πλιγούρι με 200ml νερό, τραβάμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και σκεπάζουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό. Πλένουμε καλά, κόβουμε σε φουντάκια βράζουμε για 1' λεπτό και στραγγίζουμε το μπρόκολο.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες το λιναρόσπορο ή το κουκουνάρι, σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και προσθέτουμε το μπρόκολο. Σοτάρουμε, σβήνουμε με χυμό λεμονιού, ξύσμα, πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε με το πλιγούρι. Αυτή η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα συνοδευτικό σε ένα πιάτο με θαλασσινά, κρεατικά αλλά και μόνη της ως ένα ελαφρύ γεύμα! 

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου