Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Εύκολες μαρέγκες γεμιστές με φιστίκι Αιγίνης, ροδόνερο και σοκολάτα υγείας - Meringues with pistachios, rosewater and dark chocolate


Υλικά για περίπου 15 μαρέγκες

2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
1 βανίλια
1 κουταλάκι περίπου ροδόνερο
75γρ σοκολάτα υγείας σε σταγόνες ή κομμένη
75γρ φιστίκια Αιγίνης 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, μόλις αρχίσουν να δένουν σε μαρέγκα προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν έχουμε ενσωματώσει καλά τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, και τέλος, όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.  Σε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε με κουταλιές  το μείγμα σχηματίζοντας στρόγγυλες μαρέγκες. Προσέχουμε να έχουν το ίδιο μέγεθος και να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c βάζουμε μέσα το ταψί και κλείνουμε το φούρνο, χωρίς θερμοκρασία πλέον απλά με την ήδη υπάρχουσα θερμότητα. Αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα, προσοχή, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο. Το αποτέλεσμα ανταμείβει για όλη αυτή την αναμονή! 

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου