Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Κρέπα με πραλίνα, ταχίνι, μπανάνα, αμύγδαλα και τριμμένα oreos - Crepe with praline, tahini, banana, almonds and grounded oreos


                                                Υλικά για τη ζύμη του Paul Bocuse

500ml γάλα
250γρ αλεύρι
3 αυγά
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
50γρ βούτυρο
λίγο αλάτι
λίγο λάδι για το ψήσιμο

για τη γέμιση
κατά βούληση

πραλίνα σοκολάτας
ταχίνι
αμύγδαλα
μπανάνα
μπισκότα oreo




Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ τα αυγά. Λιώνουμε το βούτυρο. Στα αυγά προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά ανακατεμένα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε οπωσδήποτε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα. Αυτό το στάδιο είναι υποχρεωτικό για να γίνουν οι κρέπες ελαστικές και αφράτες.


Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, μόλις κάψει ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, και αλείφουμε με ένα πινέλο. Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα και γυρνάμε το τηγάνι μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη την γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί. Γεμίζουμε με γλυκά ή αλμυρά υλικά και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου