Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Βόειο διάφραγμα με κρεμμυδάκια, καρότα και πατάτες σοτέ - Beef skirt with sauteed onions, carrots and baby potatoes



Υλικά για 4 άτομα

1 βοδινό διάφραγμα καθαρισμένο*
12 baby πατάτες
8  καρότα
12 κρεμμύδια μικρά ή 16 κοκκάρια
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

* Ζητάμε από το χασάπη να μας καθαρίσει το διάφραγμα εάν δεν γνωρίζουμε πως να το καθαρίσουμε μόνοι μας από τα νεύρα και τους συνδετικούς ιστούς και να μας το κόψει σε 4 μερίδες ίσου μεγέθους περίπου. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει  και αλάτι βάζουμε τα καρότα κομμένα σε ίσα μεγέθη 4 εκατοστά περίπου, τα κρεμμύδια ολόκληρα, και τις πατάτες. Ελέγχουμε ανά διαστήματα και αφαιρούμε τα λαχανικά όταν είναι έτοιμα, πιθανόν σε διαφορετικό χρόνο το κάθε λαχανικό. Όταν είναι έτοιμα, κόβουμε στη μέση τις πατάτες και τα κρεμμύδια, και σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι τα δίνουμε χρώμα από κάθε πλευρά. Αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σε ένα τηγάνι καλό αντικολλητικό μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε δύο κουταλιές βούτυρο, μια ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζουμε τις μερίδες το διάφραγμα. Θέλουμε να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά καλό, και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.Από κάθε πλευρά θα ψήσουμε περίπου στα 3-4 λεπτά. Στη διάρκεια του ψησίματος διαβρέχουμε το κρέας με τα υγρά από το τηγάνι. Το διάφραγμα είναι ένα κομμάτι που τρώγεται από medium rare/ μέτριο και κάτω. Αν ψηθεί τελείως σκληραίνει. Αφαιρούμε από το τηγάνι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να σερβίρουμε. Όσοι παρόλα αυτά θέλουν να το ψήσουν παραπάνω ας το τελειώσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 4-5 λεπτά ακόμα και πάλι το αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός φούρνου σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μερικά λεπτά μέχρι να σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με τα λαχανικά, πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ βαλσαμικού, ελαιόλαδου και κόκκινο κρασί!

Πρόταση ποτού

Κόκκινο κρασί

Ξινόμαυρο
Ραψάνη
Κτήμα Γεροβασιλείου
Bordeaux
Bourgogne

Bon appétit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου