Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Λίβανος- Hummus - χούμους


Hummus - χούμους

All rights reserved to their respective owners

 Υλικά
2 φλυτζάνια ξερά ρεβύθια
1/2 φλυτζάνι ταχίνι
1 λεμόνι το χυμό του
2 σκελίδες σκόρδο (βρασμένο για 10’ αν το θέλετε πιο ελαφρύ)
1 κουταλάκι κύμινο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
1/2  με 1 ποτήρι νερό (για το ανακάτεμα όσο πάρει)


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδι σε νερό, αφού τα πλύνουμε, με 1 κουταλάκι αλάτι. Την επομένη ξεπλένουμε καλά και βράζουμε σε πολύ νερό ώσπου να μαλακώσουν τελείως, περίπου μιάμιση ώρα ανάλογα με τα ρεβύθια. Ξαφρίζουμε ανά διαστήματα και πέρνουμε και όσες φλούδες μπορούμε. Έπειτα στραγγίζουμε καλά , πολτοποιούμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά, το ελαιόλαδοκαι σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει βελούδινη. Σερβίρουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα, μπούκοβο ή καγιέν.



شهية جيدة

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου