Υλικά για 1 άτομο
1/3 ή 1/4 από τη συσκευασία ριγκατόνι (μια μερίδα)
3 πιπεριές πράσινες και κόκκινες γλυκές
100ml σάλτσα τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ φέτα
1/3 κουταλάκι ρίγανη ξερή ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια
Βασικά υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ριγκατόνι. Μαγειρεύουμε στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, αν θέλουμε al dente αφαιρούμε κι 1 λεπτό γιατί θα τα τελειώσουμε στη σάλτσα.
Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βαθύ ρίχνουμε ελαιόλαδο και τις πιπεριές αφού τις έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Μπορούμε να αφαιρέσουμε και το κοτσάνι τους. Τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα και τέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει ή σάλτσα, προσθέτουμε τα ριγκατόνι, τη ρίγανη ανακατεύουμε καλά και τέλος, τη φέτα κομμένη σε στικς. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πρόταση ποτού
Κόκκινο κρασί
Κρητικός
Chianti-Sangiovese
Zinfandel
Rhone blends
Montepulciano d' Abruzzo
Grenache
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου