Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Chez Jeanne - Πατατοσαλάτα με σολωμό - Salmon potato salad



Chez Jeanne:  Πατατοσαλάτα με σολωμό - Salmon potato salad
Υλικά: 

για το ψάρι και τις πατάτες   

5 μεσαίες πατάτες  - 1 φιλέτο σολωμού - 2 πορτοκάλια το χυμό τους -  1/2 λεμόνι το χυμό του -   
1 σκελίδα σκόρδοαλάτι - πιπέρι

για τη σάλτσα

2 κουταλιές μαγιονέζα - 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon - 1κουταλάκι ελαιόλαδο - 5 αγγουράκια τουρσί - 1/3 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια - 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο - αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις πατάτες με ένα σφουγγαράκι. Τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται. Όταν τις τρυπάμε και προβάλουν πολύ λίγη αντίσταση είναι έτοιμες. Ξεπλένουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε ομοιόμορφα κυβάκια τις πατάτες και τις αλατίζουμε.
 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι, ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και χρωματίζουμε καλά το ψάρι και από τις δύο πλευρές, αλατίζουμε, σβήνουμε με το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Αφαιρούμε το σκόρδο πριν πάρει χρώμα και πικρίσει. Καπακώνουμε το τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά. 
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα μυρωδικά μας, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας , στραγγίζουμε καλά τις πατάτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε προσεκτικά χωρίς να διαλύσουμε τις πατάτες, ξεψαχνίζουμε το ψάρι και το βάζουμε στη σαλάτα είτε ανακατεμένο μέσα στη σαλάτα ή από πάνω. 
Σερβίρεται ζεστή! Αν θέλουμε να τη σερβίρουμε κρύα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πατάτες αφού κρυώσουν με καπνιστό σολωμό και να γλιτώσουμε το ψήσιμο! Η σάλτσα ανακατεύεται και στις δύο περιπτώσεις τελευταία στιγμή.


Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου