Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μαρόκο - Πικάντικη ντοματόσουπα - Moroccan tomato soup - Chez Jeanne

Μαρόκο- Πικάντικη ντοματόσουπα - Moroccan tomato soup - Chez Jeanne
 Υλικά
4 άτομα

700γρ-800γρ ντομάτες ή ντοματίνια ρόμα. 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά μέλι ή 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 1/2 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξύδι από κρασί ή μηλόξυδο, 2 μέτρια καρότα, 1 κουταλάκι κόλιανδρο ξερό, 1 κουταλάκι σπασμένο κύμινο ή 1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο, 1 κουταλάκι κουρκουμά, 1/3 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, 1/4 κουταλάκι κανέλα, 2 κουταλιές μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το σερβίρισμα

μπούκοβο και γιαούρτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις βυθίζουμε σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, τις αφαιρούμε τις πλένουμε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζουμε, τέλος τις βάζουμε ολόκληρες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και μετά στα 3, καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα τοποθετούμε όλα στο ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα καρότα. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε στους 200c μέχρι να πάρουν χρώμα.Τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Τα λαχανικά μπορούν να σοταριστούν και να ψηθούν στην κατσαρόλα αλλά το JeanneDome προτείνει να τα χρωματίσουμε στο φούρνο γιατί η γεύση είναι πολύ πιο πλούσια. Σε ένα κατσαρολάκι με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον πελτέ καλά, ρίχνουμε το ζωμό και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ το χρησιμοποιούμε σε αυτή τη φάση. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σούπα καλά, προσθέτουμε το μέλι ή τη ζάχαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι. Η σούπα αυτή τρώγεται ζεστή και κρύα.

Chahia Tayba!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου