Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Μαρόκο - Κους κους με ρόδι, καβουρντισμένα αμύγδαλα, ξύσμα λεμονιού και δυόσμο - moroccan couscous - Chez Jeanne

Μαρόκο - Chez Jeanne - Κους κους με ρόδι, καβουρντισμένα αμύγδαλα, ξύσμα λεμονιού και δυόσμο - moroccan couscous with pomegranate, lemon zest, toasted almonds and mint
Υλικά

για 4 άτομα

2 φλυτζάνια αραβικό κους κους, 1/3 φλυτζάνι αμύγδαλα φιλέ, 1/3 φλυτζανιού σπόρους ροδιού, 1 κουταλιά ξύσμα από βιολογικό λεμόνι, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά βούτυρο αγελαδινό, 1/3 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε 4 φλυτζάνια νερό, μόλις πάρει βράση αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα το κους κους, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να απορροφήσει το νερό εκτός φωτιάς. Σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσέχουμε γιατί καίγονται εύκολα. Μόλις το κους κους είναι έτοιμο, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή 1 βούτυρο αγελαδινό, ρίχνουμε και τα άλλα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Είναι μια ιδανική πρόταση για συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα με κρέατα ή ψάρια αλλά και μόνο του ως ένα ελαφρύ γεύμα με λίγο γιαούρτι.

 Chahia Tayba!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου