Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Καραμελωμένη παντσέτα με τεριάκι και χαλαπένιο σάλτσα σε πίτα, μουστάρδα Ντιζόν, αβοκάντο, ψητές πιπεριές, μαριναρισμένα κρεμμύδια και ντομάτα - Pita bread, caramelized pancetta with sauce jalapeño and teriyaki, Dijon mustard, avocado, marinated onions, roasted green peppers and tomato



 Υλικά για 4 άτομα

4 πίτες για σουβλάκι
4 πιπεριές πράσινες
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές ξύδι 
2 ντομάτες
4 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι




για τις παντσέτες

 4 παντσέτες χοιρινές
1 κουταλιά  jalapeño sauce*
3 κουταλιές teriyaki sauce*
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μέλι

Προαιρετικά 
φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος, λάιμ

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τις παντσέτες και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο. απλώνουμε σε ένα ρηχό σκεύος τις παντσέτες και ρίχνουμε τη μαρινάδα να τις καλύπτει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4ώρες τουλάχιστον έως μια μέρα. Όταν μαριναριστούν τις ψήνουμε στους 200c σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί ρηχό με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να καραμελώσουν απέξω αλλά να μη στεγνώσουν. Ανάλογα με το πάχος τους, υπολογίζουμε γύρω στα 15' λεπτά αν χρειαστεί παραπάνω αφήνουμε κι άλλο.
Κόβουμε το κρεμμύδι αφού το καθαρίσουμε και το πλένουμε, σε ροδέλες. Το βάζουμε σε ένα βαζάκι με αλάτι και ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε κι αυτές στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτες από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά να μην καούν και σκληρύνουν.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδα και σπόρια αφού ψηθούν, και καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες λεπτές το αβοκάντο.
Μοντάρουμε το σάντουιτς βάζοντας στη βάση από ένα κουταλάκι Dijon μουστάρδα, μετά τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές, την παντσέτα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς,  ρίχνουμε λίγο λάιμ, τυλίγουμε με λαδόκολλα και απολαμβάνουμε!

Πρόταση ποτού

Παγωμένες μπύρες

**Όσοι δεν διαθέτουν τη σάλτσα τεριγιάκι και χαλαπένιο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τρεις κουταλιές σάλτσα σόγιας, λίγο κύμινο και κόλιανδρο ξερό ή πολύ λίγο κάρυ συν τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας που αναγράφονται παραπάνω. Η γεύση δεν είναι ίδια αλλά βγαίνει ένα πάρα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.


Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου