Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Chez Jeanne- Αφράτο κέικ μπανάνα σοκολάτα με επικάλυψη σοκολάτας και ξηρούς καρπούς-Chocolate overload cake with banana stuffing dark chocolate icing and nuts


Chez Jeanne-Chocolate overload cake with banana stuffing, dark chocolate icing and nuts
Αφράτο κέικ με ολόκληρες μπανάνες,κακάο, επικάλυψη κουβερτούρας  και ξηρούς καρπούς

Υλικά:
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 20γρ (1 φακελάκι) baking powder (μπέικιν) - 4 αυγά - 250γρ βούτυρο - 220ml γάλα  - 350γρ ζάχαρη - 4 κουταλιές κακάο άγλυκο - 4 μπανάνες  - 1 βανιλίνη ή 1 κουταλιά υγρή βανίλια ή 1 βολβό βανίλιας το εσωτερικό του - 1/2 κουταλάκι σόδα  - 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι - 1 πρέζα αλάτι  - 180γρ κουβερτούρα σκέτη ή με αμύγδαλα ή φουντούκια - 1 κουταλιά ηλιέλαιο ή σπορέλαιο - μερικά καρύδια για το στόλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν καλά με το μίξερ, προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και μετά τη ζάχαρη σταδιακά στα αυγά. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να λιώνει το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει με την θερμότητα. Προσθέτουμε το βούτυρο στα αυγά ανακατεύοντας, χωρίς να καίει, μετά το αλεύρι , μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει και το μπέικιν και το κακάο, το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα. Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, να αφρίσει, και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για 7-10 λεπτά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ψηλή φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι. Ρίχνουμε κάτω κάτω το 1/3 του μείγματος, αλευρώνουμε καλά δύο μπανάνες και τις τοποθετούμε κυκλικά ολόκληρες. Έπειτα ρίχνουμε την άλλη δόση του κέικ, αλεύρωνουμε πάλι δύο μπανάνες και τις τοποθετούμε από πάνω, τέλος σκεπάζουμε με την τελευταία δόση μείγματος. Στο ταψάκι αν είναι φαρδύ και δεν παίρνει πολύ ύψος το κέικ βάλτε το μισό μείγμα κάτω, μετά όλες τις μπανάνες αλευρωμένες, τη μια δίπλα στην άλλη και σκεπάστε απαλά με το υπόλοιπο μείγμα.  Ψήνουμε στους 170c για 40-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο και το σκεύος. Τρυπήστε μέχρι τη μέση με ένα ξυλάκι ή με το πίσω μέρος ενός πηρουνιού αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει αρκετά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε δυο δάχτυλα νερό να βράσει, και από πάνω βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ και ρίχνουμε τις σοκολάτες αφού τις έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια με μια κουταλιά ηλιέλαιο ή σπορέλαιο. Μόλις αρχίσει να λιώνει κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Περιχύνουμε το κέικ και στολίζουμε με καρύδια.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου