Chez Jeanne: Salmon with spicy vegetables jasmine rice and cauliflower Σολωμός με πικάντικο ρύζι λαχανικών και κουνουπίδι |
Υλικά:
4 άτομα
για το σολωμό
για το ρύζι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200c.Πλένουμε, αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε καλά τον σολωμό. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί ή λαμαρίνα βάζουμε τον σολωμό και ψήνουμε από 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας και τα κομμάτια του σολωμού. Θέλουμε να πετύχουμε ένα ροδοκόκκινο χρώμα αλλά να μη στεγνώσει το ψάρι. Πλένουμε καλά το ρύζι σε ένα σουρωτήρι σίτα, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας ομοιόμορφα. Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα πράσα μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας όλα τα λαχανικά σταδιακά εκτός από το κουνουπίδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά βότανα. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε και αυτό και ρίχνουμε το νερό και αλάτι. Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα κουνουπίδια.Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τα μυρωδικά βότανα και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με το σολωμό.
Πρόταση ποτού για το σολωμό:
-λευκό κρασί chardonnay ένα Γεροβασιλείου, ή ένα BOURGOGNE ή ένα Boutari
- rose κρασί, όπως ένα Κανένας ροζέ, ή ένα Βιβλία Χώρα ροζέ, ή Côtes du Rhône dry rose ή ένα Pinot noir dry rose
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου