Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Νότια Ιταλία - Spaghetti alla norma - Σπαγγέτι με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδια φούρνου και φέτα - Spaghetti with roasted veggies and feta cheese - Chez Jeanne


Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο σπαγγέτι
2 μεγάλες μελιτζάνες (ή 4 μικρές)
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
200γρ σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
 200γρ φέτα*
Αλάτι- πιπέρι - ελαιόλαδο






Σπαγγέτι με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμύδια φούρνου και φέτα - Spaghetti with roasted veggies and feta cheese - Chez Jeanne






Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες κατά μήκος τις μελιτζάνες. Σε ίδιες φέτες και τις πιπεριές αφού τις ξεσποριάσουμε καλά. Κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες και τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε ένα ανοιχτό ταψί, τύπου λαμαρίνα, με αντικολλητικό χαρτί, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε τη μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180c μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν για περίπου 15-20' λεπτά, στα τελευταία λεπτά ρίχνουμε και το ξύδι και ανακατεύουμε αν χρειαστεί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε, 2,5 λίτρα, νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα σπαγγέτι. Μαγειρεύουμε αφαιρώντας 2 λεπτά από το χρόνο βρασίματος που αναγράφεται στη συσκευασία και στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Για 5-10' σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά αφαιρούμε τις φλούδες από τις πιπεριές, τα προσθέτουμε στη σάλτσα, ρίχνουμε την πάπρικα, τα μυρωδικά μας και τέλος προσθέτουμε και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε αν χρειάζονται αλάτι και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

*για πιο ιταλική γεύση σερβίρουμε με ricotta ή burrata αντί της φέτας

Πρόταση ποτού

Κόκκινο κρασί
-Chianti
- Κρητικό

Buon appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου