Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Chez Jeanne - Φιογκάκια με σπανάκι, μανιτάρια και λαχανικά μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας - Saucy farfalle with spinach, mushrooms and veggies

Chez Jeanne - Φιογκάκια με σπανάκι, μανιτάρια και λαχανικά μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας - Saucy farfalle with spinach, mushrooms and veggies
Υλικά 
για 5 άτομα

500γρ φιογκάκια
500γρ ωμό σπανάκι baby*
2 καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο ή μισό σέλερι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
300γρ μανιτάρια λευκά ή πόρτο μπέλο
2 σκελίδες σκόρδο
200γρ φρέσκια ντομάτα
200γρ χυμό ντομάτας
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/3 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
200ml λευκό κρασί
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
500γρ νερό
αλάτι- πιπέρι

 για το σερβίρισμα
τριμμένη παρμεζάνα. γραβιέρα ή τριμμένη φέτα

* Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μακρύφυλλο φρέσκο σπανάκι πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια και το προσθέτουμε την ίδια στιγμή που θα προσθέσουμε και τα ζυμαρικά μας.

 Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές μικρές φέτες, όπως και το σκόρδο. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αφαιρούμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ιδρώνουμε καλά σε μέτρια φωτιά το πράσο και το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν  λίγο ρίχνουμε και τα καρότα. Έπειτα, τον πελτέ ντομάτας να πάρει λίγο θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί η έντονη μυρωδιά από το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και τον χυμό. Ρίχνουμε το σκόρδο, το νερό και τα φιογκάκια, αλατίζουμε καλά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σπανάκι, το θυμάρι, το μαϊντανό και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Στη μέση του μαγειρέματος προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις μαγειρευτούν τα φιογκάκια μας al dente κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και το θυμάρι.
Μόλις πέσει σε όγκο το σπανάκι σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο γιατί το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό. Τρίβουμε παρμεζάνα, γραβιέρα ή φέτα και σερβίρουμε!

Πρόταση ποτού

Κόκκινο κρασί 
Chianti
Beaujolais
Κρητικός

 Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου