Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Schnitzel κοτόπουλου με τραγανή κρούστα από κράκερς - Chicken nuggets with the crunchiest crust from crackers - Chez Jeanne

Schnitzel κοτόπουλου με τραγανή κρούστα από κράκερς - Chicken nuggets with the crunchiest crust from crackers - Chez Jeanne
Υλικά
4 άτομα

500γρ στήθος κοτόπουλου, 200γρ κράκερς, 100γρ φρυγανιά τριμμένη, 200γρ αλεύρι, 2 αυγά, 2 κουταλιές γάλα, 1 κουταλιά πάπρικα, 1 κουταλάκι κουρκουμά, 1/3 κουταλάκι μπαχάρι, 1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά θυμάρι τριμμένο, 1/3 κουταλάκι ρίγανη, 1κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
 Κόβουμε ομοιόμορφα λεπτά  φιλετάκια το κοτόπουλο κρατώντας το μαχαίρι μας ελαφρώς πλάγια, πασπαλίζουμε όλα τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο 30 λεπτά με 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τρία μπολ, στο ένα ρίχνουμε το αλεύρι στο άλλο τα αυγά με το γάλα χτυπημένα και τέλος τη φρυγανιά με τα κράκερς τα οποία έχουμε θρυμματίσει στον πολυκόφτη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό λάδι, τόσο ώστε να σκεπάζει τα σνίτσελ και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ετοιμάζουμε όλα τα φιλετάκια, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα των κράκερς. Αφού κάψει το λάδι καλά το χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αν για παράδειγμα η ανώτερη θερμοκρασία στην κουζίνα σας είναι το 9 χαμηλώνουμε στο 7. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε να έχει ομοιόμορφο τηγάνισμα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο, σε προθερμασμένο στους 200c, αφού τα τοποθετήσουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίσουμε καλά με ελαιόλαδο. Το ιδανικό αποτέλεσμα μας το δίνει, όμως, το τηγάνι. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, ή τύπου τηγανητές στο φούρνο, (όπως έχουμε δείξει στη συνταγή με τα κεφτεδάκια με τον μοσχαρίσιο κιμά και το χωριάτικο λουκάνικο) ή με πουρέ, ρύζι όπως και διάφορες σαλάτες και αλοιφές.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου