Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά, σάλτσα ντομάτας γκρατινέ - Beef and veggie enchiladas - Chez Jeanne

 Υλικά για 4-5 άτομα

7 τορτίγιες
300γρ τσένταρ τριμμένο

για την σάλτσα εντσιλάδα

400 γρ σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι κοφτό κύμινο
τσίλι σε σκόνη ή πιπερίτσες κατά βούληση, ή 2 πιπεριές scotch bonnet ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι


για τον κιμά

700γρ κιμά μοσχαρίσιο
150ml σάλτσα εντσιλάδα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
80γρ καλαμπόκι
80γρ φασόλια βρασμένα
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι κοφτό μπαχάρι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά





Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, και αφού το μαγειρέψουμε για 3' λεπτά περίπου, ρίχνουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, τη σάλτσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά και τον σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσοχή θέλουμε δυνατή φωτιά να καβουρντιστεί καλά και να μην βγάλει τα υγρά του. Μόλις πάρει το χρώμα που επιθυμούμε ρίχνουμε τα κρεμμύδια, μετά το σκόρδο, ψιλοκομμένα και μετά τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν καλά και αυτά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε 150ml από τη σάλτσα εντσιλάδα και 50ml νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μην έχει πολλά υγρά ο κιμάς και γεμίζουμε τις τορτίγιες. Βάζουμε μπόλικο κιμά στην μέση της τορτίγιας την κάνουμε ρολό και τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα ταψάκι. Τις τοποθετούμε σφιχτά την μία με την άλλη για να μην ανοίξουν. Περιχύνουμε με την σάλτσα και το τσένταρ και ψήνουμε στους 180c για 15-20' μέχρι να γκρατιναριστεί το τυρί.
Σερβίρουμε με sour cream ή γιαούρτι.

Μεξικάνικες τορτίγιες με κιμά, σάλτσα ντομάτας γκρατινέ - Beef and veggie enchiladas - Chez Jeanne
Πρόταση ποτού

Παγωμένες μεξικάνικες μπύρες
Cοrona
Sol

Buen apetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου