Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Σούπα τραχανά με πιπεριές, φασκόμηλο, φέτα, ελιές και μπούκοβο - Greek soup with trahana, peppers,sage, feta, olives and chili flakes - Chez Jeanne


Υλικά για 4 άτομα

2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 ντομάτα ή 50γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
100ml γάλα
100γρ τραχανά
4 φύλλα φασκόμηλου
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
300γρ ζωμό κότας ή λαχανικών ή νερό
8 ελιές Καλαμών
100γρ φέτα
1/2 κουταλάκι μπούκοβο ή 1/2κουταλάκι πιπέρι καγιέν
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε καρέ τις πιπεριές. Σε ένα κατσαρολάκι, ιδρώνουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε τις πιπεριές να σοταριστούν καλά και τέλος, τον πελτέ ντομάτας. Αφού μαγειρευτεί μερικά λεπτά και ο πελτές ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα χωρίς φλούδα και ψιλοκομμένη ή τη σάλτσα, το φύλλο δάφνης, το γάλα και το ζωμό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Προς το τέλος του μαγειρέματος, ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο και τα ρίχνουμε μαζί με το μπούκοβο ή το καγιέν στη σούπα. Μόλις μαλακώσει ο τραχανάς είναι έτοιμη η σούπα. Αν πήξει αρκετά προσθέτουμε παραπάνω νερό ή ζωμό για να της δώσουμε τη σύσταση που προτιμούμε. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, ελιές κομμένες στη μέση και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα και με γιαούρτι στραγγιστό. 

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου