Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Μπισκότα σοκολάτας - Brownie cookies - Chez Jeanne

Υλικά για 24 μπισκότα

150γρ βούτυρο αγελάδος
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 στικ βανίλιας ή 1 βανιλίνη
100γρ άχνη ζάχαρη
100γρ μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
4 κουταλιές κακάο σε σκόνη
125-150γρ σοκολάτα κουβερτούρα


Προαιρετικά 
χοντροκομμένα 100γρ καρύδια ή φουντούκια

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη βανίλια. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλάτι τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Τέλος αφού κρυώσει ελαφρώς το μίγμα ρίχνουμε τη σοκολάτα χοντροκομμένη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σκουρύνει ομοιόμορφα όλο το μείγμα, ζυμώνουμε με το χέρι ή με το γάντζο του μίξερ.
Η ζύμη είναι τριφτή, την πιέζουμε με το χέρι και σχηματίζουμε τα μπισκοτάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε. Αν βάλουμε ξηρούς καρπούς τους τοποθετούμε την ώρα που πλάθουμε τα μπισκοτάκια. Τοποθετούμε σε ταψί ανοιχτό , βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για περίπου στον αέρα 9 με 10 λεπτά για μεσαίου μεγέθους μπισκοτάκια. Προσοχή δεν παραψήνουμε γιατί θα σκληρύνουν. Βγαίνουν μαλακά από το φούρνο αλλά γίνονται τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα μόλις κρυώσουν.

Καλή όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου