Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Κέικ με ανανά,ρούμι, ινδοκάρυδο και κρέμα - Pineapple, rhum, coconut and cheese cream cake - Chez Jeanne


Κέικ με ανανά, ρούμι, ινδοκάρυδο και κρέμα - Pineapple,rhum, coconut and cheese cream cake - Chez Jeanne


Υλικά για 1 κέικ

1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
150γρ ινδοκάρυδο
220ml γάλα
200 ml ηλιέλαιο ή βούτυρο κλαριφιέ
5 αυγά
1 λοβό βανίλιας ή 2 βανιλίνες ή 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
360 γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι ρούμι προαιρετικά

για τη βάση 
1 ανανάς φρέσκος ή 1 κονσέρβα
3 κουταλιές βούτυρο 
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή λευκή

για την κρέμα

250γρ φυτική κρέμα
200γρ τυρί κρέμα
200 γρ γιαούρτι
50γρ ινδοκάρυδο
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Κέικ με ανανά, ρούμι, ινδοκάρυδο και κρέμα - Pineapple,rhum, coconut and cheese cream cake - Chez Jeanne

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Όταν τα αυγά έχουν ασπρίσει κι έχουν γίνει κρέμα προσθέτουμε το ρούμι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο κλαριφιέ, το γάλα, το μπέικιν και το αλεύρι εναλλάξ χτυπώντας καλά για 5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τον ανανά σε λεπτές φέτες όσες χρειάζονται για να καλύψουμε τη βάση του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο. Εδώ χρησιμοποιούμε το ταψί του φούρνου. Βουτυρώνουμε καλά τη βάση και τα τοιχώματα, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη , τοποθετούμε τις φέτες ανανά και συμπληρώνουμε από πάνω κομματάκια βουτύρου και καστανή ζάχαρη. Στην περίπτωση της κονσέρβας στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες ανανά και ρίχνουμε λιγότερη ζάχαρη και το βούτυρο κανονικά. Περιχύνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 στις αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά περίπου, βλέπουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του το οποίο πρέπει να βγει καθαρό. 
 Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ, σε ένα άλλο μπολ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το ινδοκάρυδο και τα ενσωματώνουμε με μια μαρίζ στην φυτική κρέμα.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ και η κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας ινδοκάρυδο,φέτες ανανά ή τριμμένο καρύδι προαιρετικά. 

Καλή μας όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου