Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Σηκώτι μοσχαρίσιο σοτέ, πατάτες Νέας Γης βραστές και ψητές με σκορδοβούτυρο - Sauteed veal liver with broiled baby potatoes with garlic butter - Chez Jeanne

Σηκώτι μοσχαρίσιο σοτέ, πατάτες Νέας Γης βραστές και ψητές με σκορδοβούτυρο - Sauteed veal liver and broiled baby potatoes with garlic butter - Chez Jeanne
Υλικά για 4 άτομα:

για το σηκώτι 

4 κομμάτια σηκώτι μοσχαρίσιο ή μισό κιλό
200γρ αλεύρι ολικής άλεσης
5- 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι- χυμό λεμονιού


για τις πατάτες Νέας Γης

12 πατάτες Νέας Γης (baby)
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι χοντρό- πιπέρι κόκκους- χυμό λεμονιού


 Εκτέλεση

Πλένουμε και τρίβουμε με σφουγγάρι καλά τις πατάτες. Βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζουν καλά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ανοίξουν. Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, με το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Στραγγίζουμε προσεκτικά τις πατάτες, τις αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου και  ψήνουμε στους 200c βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε καλά το σηκώτι. Πρέπει να είναι πολύ λεπτό, αν όχι το κόβουμε σε μικρά λεπτά φιλετάκια. Σε ένα τηγάνι μεγάλο ρίχνουμε το βούτυρο με το λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, το θυμάρι και βάζουμε μέσα τα φιλετάκια από το σηκώτι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά απέξω από όλες τις πλευρές αλλά και εσωτερικά.

Σερβίρουμε με τις βραστές πατάτες, χυμό λεμονιού κατά βούληση και ιδανικά με μπρόκολο στον ατμό ή βραστό με λαδολέμονο.

Πρόταση ποτού

Κόκκινο κρασί:
 
Pinot noir
Bourgogne
Merlot
 
για τους πιο τολμηρούς:

Cocktail pairing

Margarita - για να καθαρίσει το στόμα από την έντονη επίγευση που αφήνει το σηκώτι

Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου